UWAGA!!
W sprawie wpłat za obiady
w miesiącu wrześniu proszę kontaktować
się z sekretariatem 42 719 89 16.
Informacje dotyczące
ogólnych warunków ubezpieczenia NNW
znajdują się w zakładce
Dla Rodzica / Informacje

BEZPIECZNY
POWRÓT DO SZKÓŁ


informacja dla Ucznia
informacja dla Rodzica

WAŻNE TELEFONY

Numer alarmowy 112

Infolinia Państwowej Inspekcji Sanitarnej

+48 695 422 338,     663 114 439,     782 236 442,

782 277 228,     663 154 463,    665 386 932

OGÓLNOPOLSKA BEZPŁATNA INFOLINIA

KORONAWIRUS 800 190 590

Organ prowadzący

42 719 80 02

Kurator Oświaty w Łodzi

42 636 34 71

Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Łodzi

42 253 99 00, 42 253 90 00

Telefony dyżurne  531 172 734  | 881 565 393  |  531 126 719  | 600 241 646

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Łodzi

42 25 36 200

Powiatowa Stacja Sanitarno-epidemiologiczna w Zgierzu

42 714-03-30,

telefon alarmowy: 601 260 229

Infolinia dla Obywatela w sprawie kwarantanny i zdrowia

48 222 - 500 – 115

do przedmiotów nieobjętych dotacją
na zakup podręczników
w roku szkolnym 2020/2021
znajduje się w zakładce
Dla Rodziców/Informacje

Informacje dotyczące profilaktyki
w związku z zagrożeniem koronawirusem
W zakładce
Dla Rodziców
znajdują się informacje
dotyczące rekrutacji
na rok 2020/2021

DZIENNIK ELEKTRONICZNY

Gabinet profilaktyki zdrowotnej

Egzamin ósmoklasisty

Od 1 września 2017 szkoła nosi nazwę Szkoła Podstawowa im.ks. I.Radziszewskiego - pisma urzędowe proszę kierować posługując się nową nazwą .

Nowy System Oceniania

Instrukcja pierwszego logowania

Poznajemy zawody- Piekarz.

W dniu 19.11.(czwartek)  uczniowie klas I-III Szkoły Podstawowej z Bratoszewic wraz wychowawczyniami wybrali  się na edukacyjną wycieczkę z cyklu  "Poznajemy  zawody" do piekarni Państwa Majchrzaków w Strykowie na ul. Kopernika.

Przewodnikiem po piekarni był sam szef pan Dariusz Majchrzak, który opowiadał nam jaki asortyment  pieczywa jest wypiekany, ilu zatrudnia piekarzy i ludzi do obsługi ile pieczywa jest wypiekane na raz w piecu, a ile na całej zmianie. Podczas naszej wycieczki nie odbywała się produkcja, ponieważ piekarnia pracuje zawsze od godziny 17.00 do 6.00 rano.

Pan Dariusz Majchrzak oprowadzając nas pokazywał i tłumaczył jakie maszyny są w piekarni i jakie spełniają funkcję. Najciekawszym i najbardziej smacznym  momentem naszej wycieczki była degustacja przypraw, które wykorzystywane są do produkcji i ozdabiania wypieków. Mogliśmy spróbować: czekolady, słonecznika, toffi, migdałów, cukru pudru oraz drożdży. Na zakończenie Pan Majchrzak poczęstował wszystkich uczniów pysznymi lukrowanymi pączkami, a my w podziękowaniu podarowaliśmy samodzielnie wykonane  podziękowanie z naszymi odciskami palców.

Wycieczka bardzo nam się podobała, a będąc już w szkole rysowaliśmy wspomnienia z tej wyprawy.

opis.Barbara Antczak-Sadowska.