UWAGA!!
W sprawie wpłat za obiady
w miesiącu wrześniu proszę kontaktować
się z sekretariatem 42 719 89 16.
Informacje dotyczące
ogólnych warunków ubezpieczenia NNW
znajdują się w zakładce
Dla Rodzica / Informacje

BEZPIECZNY
POWRÓT DO SZKÓŁ


informacja dla Ucznia
informacja dla Rodzica

WAŻNE TELEFONY

Numer alarmowy 112

Infolinia Państwowej Inspekcji Sanitarnej

+48 695 422 338,     663 114 439,     782 236 442,

782 277 228,     663 154 463,    665 386 932

OGÓLNOPOLSKA BEZPŁATNA INFOLINIA

KORONAWIRUS 800 190 590

Organ prowadzący

42 719 80 02

Kurator Oświaty w Łodzi

42 636 34 71

Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Łodzi

42 253 99 00, 42 253 90 00

Telefony dyżurne  531 172 734  | 881 565 393  |  531 126 719  | 600 241 646

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Łodzi

42 25 36 200

Powiatowa Stacja Sanitarno-epidemiologiczna w Zgierzu

42 714-03-30,

telefon alarmowy: 601 260 229

Infolinia dla Obywatela w sprawie kwarantanny i zdrowia

48 222 - 500 – 115

do przedmiotów nieobjętych dotacją
na zakup podręczników
w roku szkolnym 2020/2021
znajduje się w zakładce
Dla Rodziców/Informacje

Informacje dotyczące profilaktyki
w związku z zagrożeniem koronawirusem
W zakładce
Dla Rodziców
znajdują się informacje
dotyczące rekrutacji
na rok 2020/2021

DZIENNIK ELEKTRONICZNY

Gabinet profilaktyki zdrowotnej

Egzamin ósmoklasisty

Od 1 września 2017 szkoła nosi nazwę Szkoła Podstawowa im.ks. I.Radziszewskiego - pisma urzędowe proszę kierować posługując się nową nazwą .

Nowy System Oceniania

Instrukcja pierwszego logowania

Tradycją stało się, że  w okresie przedświątecznym, bożonarodzeniowym  lub wielkanocnym uczniowie klas II i III gimnazjum wybierają się na warsztaty kulinarne do ZSNr1 w Bratoszewicach . W piątek 27 listopada, piętnaście uczennic pod opieką nauczycielek Barbary Antczak-Sadowskiej i Anny Zielkowskiej-Danisz przed godziną 8.00 zameldowało się już w szkole średniej w gotowości do zajęć kulinarnych. Tematyką tegorocznych zajęć  były potrawy wigilijne: barszcz czerwony,pierogi pieczone, pierogi  z kapustą i grzybami oraz krokiety (przepisy podajemy na zdjęciach). Zajęcia były prowadzone w dwóch pracowniach w szkolnej pracowni zajęcia prowadziła pani Ewa Piszczyńska wraz uczniami III klasy Technikum Żywienia: Anna Bednarek, Dominik Mroczek, Natalia Fraszczyk, Krystian Dałek, Sylwia Przybysz.

W internatowej pracowni kulinarnej zajęcia prowadziła pani Kamila Kina i uczniowie: Jolanta Górska, Natalia Szadkowska, Paulina Plewka, Aleksandra Niedbała. Zajęcia były bardzo ciekawe, uczennice gimnazjum wykazały się dużym zaangażowaniem, natomiast koleżanki i koledzy z technikum dużą cierpliwością, wyrozumiałością i chęcią pomocy w każdej sytuacji co widać na zamieszczonych zdjęciach. Na koniec zajęć była wspólna degustacja przygotowanych potraw i wymiana doświadczeń kulinarnych z zajęć technicznych . Następne wspólne zajęcia planujemy na wiosnę przed świętami Wielkiej Nocy ,na nich swój kunszt kulinarny będą ćwiczyć chłopcy z klasy IIa i IIIa gimnazjum.

Opis: Barbara Antczak-Sadowska.