DZIENNIK ELEKTRONICZNY

Rekrutacja na rok 2018/2019

Wszystkie dokumenty i szczegółowe informacje

znajdują się w zakładce

Dla rodzica

Gabinet profilaktyki zdrowotnej

Egzamin ósmoklasisty

Od 1 września 2017 szkoła nosi nazwę Szkoła Podstawowa im.ks. I.Radziszewskiego-pisma urzędowe proszę kierować posługując się nową nazwą.

Nowy System Oceniania

Harmonogram spotkań z rodzicami na nowy rok szkolny 2017/2018

Instrukcja pierwszego logowania

Tradycją stało się, że  w okresie przedświątecznym, bożonarodzeniowym  lub wielkanocnym uczniowie klas II i III gimnazjum wybierają się na warsztaty kulinarne do ZSNr1 w Bratoszewicach . W piątek 27 listopada, piętnaście uczennic pod opieką nauczycielek Barbary Antczak-Sadowskiej i Anny Zielkowskiej-Danisz przed godziną 8.00 zameldowało się już w szkole średniej w gotowości do zajęć kulinarnych. Tematyką tegorocznych zajęć  były potrawy wigilijne: barszcz czerwony,pierogi pieczone, pierogi  z kapustą i grzybami oraz krokiety (przepisy podajemy na zdjęciach). Zajęcia były prowadzone w dwóch pracowniach w szkolnej pracowni zajęcia prowadziła pani Ewa Piszczyńska wraz uczniami III klasy Technikum Żywienia: Anna Bednarek, Dominik Mroczek, Natalia Fraszczyk, Krystian Dałek, Sylwia Przybysz.

W internatowej pracowni kulinarnej zajęcia prowadziła pani Kamila Kina i uczniowie: Jolanta Górska, Natalia Szadkowska, Paulina Plewka, Aleksandra Niedbała. Zajęcia były bardzo ciekawe, uczennice gimnazjum wykazały się dużym zaangażowaniem, natomiast koleżanki i koledzy z technikum dużą cierpliwością, wyrozumiałością i chęcią pomocy w każdej sytuacji co widać na zamieszczonych zdjęciach. Na koniec zajęć była wspólna degustacja przygotowanych potraw i wymiana doświadczeń kulinarnych z zajęć technicznych . Następne wspólne zajęcia planujemy na wiosnę przed świętami Wielkiej Nocy ,na nich swój kunszt kulinarny będą ćwiczyć chłopcy z klasy IIa i IIIa gimnazjum.

 

Opis: Barbara Antczak-Sadowska.